_____ sekretariat 77 401 61 40 _____ wypożyczalnia 77 401 6143 biblioteka@uni.opole.pl

logo baza wiedzy

Od dnia 18 maja 2016 r. rozpoczyna działanie Centralny System Ewidencji Publikacji UO oraz Repozytorium Uniwersytetu Opolskiego, zwany także Bazą Wiedzy Uniwersytetu Opolskiego.

Baza Wiedzy UO służy do rejestrowania i archiwizowania dorobku piśmienniczego, wydawniczego i dydaktycznego pracowników, doktorantów i studentów naszej uczelni.

Zgodnie z Zarządzeniem nr 13/2016 Rektora Uniwersytetu Opolskiego z dnia 26 kwietnia 2016 r. Biblioteka Główna uruchomiła Bazę Wiedzy Uniwersytetu Opolskiego.

Celem funkcjonowania BW UO jest m.in.:
● promowanie tych publikacji oraz zapewnienie dostępu do nich w Internecie poprzez wyszukiwarki Google,
● rejestrowanie i archiwizowanie dorobku naukowego Uniwersytetu Opolskiego,
● dostarczanie danych do raportów i sprawozdań na potrzeby oceny parametrycznej lub oceny pracowników naukowych,
● dostarczanie informacji o punktacji nadawanej publikacjom zgodnie z wymogami ministerialnymi.

W Bazie Wiedzy obligatoryjnie rejestrowane będą i archiwizowane utwory opublikowane po 1 stycznia 2016 r., stanowiące dorobek pracowników i jednostek uczelni.
Zapraszamy do korzystania oraz zamieszczania publikacji w bazie!

Więcej informacji znajdą Państwo na platformie w zakładce „Dla Autorów” – link do Bazy Wiedzy UO

Tekst zarządzenia

Pytania dotyczące funkcjonowania Bazy Wiedzy prosimy zgłaszać pod adresem dwierzbicka@uni.opole.pl lub pod numerem telefonu 77 401 6147

Uwagi dotyczące wprowadzania danych do bazy należy zgłaszać poszczególnym redaktorom odpowiedzialnym za ich wprowadzanie dla danej jednostki. LISTA REDAKTORÓW

Witryna, którą obecnie przeglądasz, wykorzystuje pliki cookies w celu poprawnej realizacji dostarczanych usług i informacji oraz w celach gromadzenia anonimowych informacji statystycznych. Więcej informacji >>

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close